0358 513 01 65
0542 841 21 04

Haberler

Emlak,Arsa,Konut, Kredi Faizleri ile ilgili Haberler ve Bizden Haber ve Duyurular

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Tüketici Kredilerinde Taksitler Artacak

  • Tarih: 13/08/2016
  • Okunma: 2343

Başbakan Yıldırım konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başlandığını açıkladı. Tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılacağını ve vatandaşların bütçelerine uygun ödeme koşullarının iyileştirileceğini söyledi.

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek


Başbakan Yıldırım konut kredisi faiz oranları konusunda çalışmalara başlandığını açıkladı. Yıldırım, faiz oranlarının düşürüleceğini, tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılacağını ve vatandaşların bütçelerine uygun ödeme koşullarının iyileştirileceğini belirtti.

Çiftçi Kredilerinde Yapılandırma


Yıldırım, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçilerin yüzünü güldirecek önemli bir karar aldığını belirterek, gecikmiş kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi. Başbakan Yıldırım, "Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çiftçilerimiz için önemli bir karar aldı. Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece, 1268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz" diye konuştu.

Taşınır Mallar da Artık Teminat Olarak Gösterilebilecek


Yıldırım, esnafların uzun zamandır teminatla ilgili sıkıntılar çektiğini ve bu sıkıntılara çözüm olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bir çalışma başlattığını belirtti. Esnafın finansal erişiminin kolaylaştırılarak rekabet gücünün arttırılacağını belirten Yıldırım, taşınmaz malların yanında taşınır mallartın da teminat olarak gösterilebileceğini açıkladı.

Kaynak: http://www.kredipazari.com/